top of page

Ce vor să știe candidații când au întrebări despre CV-ul lor?


Când vine vorba de CV, întrebările pe care le primesc sunt destul de punctuale. Se referă la o anumită rubrică din CV sau, pur și simplu, candidații nu sunt siguri dacă CV-ul este bine făcut, dacă formatul e potrivit, dacă informația de acolo este suficient de relevantă.


Astăzi m-am gândit să luăm fiecare rubrică din CV, să vă dau câteva tips & tricks pe fiecare element, ca să vedeți dacă până în prezent ați făcut lucrurile așa cum ar fi trebuit și bineînțeles, dacă puteți să îmbunătățiți ceva.


Prima rubrică din CV – Datele Personale și de contact ale candidatului: nume, prenume, telefon, adresa de domiciliu și data nașterii. Data nașterii nu e obligatorie, să nu vă simțiți obligați să o puneți și recruiterii nu ar trebui să excludă un CV dacă nu are data nașterii.


Este foarte importantă adresa pe care o menționați în CV. Mulți candidați își pun în CV adresa din buletin. De exemplu, candidatul locuiești în Iași, însă vrea să se angajeze în Cluj. Atenție: este criteriu de selecție acest element pentru un recruiter, care poate considera că ai aplicat din greșeală. Când candidați pentru joburi în alte orașe, decât cel din buletin, e indicat să puneți adresa din orașul unde vă doriți job.


Dacă vreți să vă relocați și nu aveți încă o adresă stabilită în noul oraș, nu e greșit să adăugați pe lângă adresa de domiciliu (Iași), o mențiune despre faptul că vreți să vă relocați (în Cluj). Secțiunea aceasta nu e bătută în cuie, puteți să ajustați informațiile de contact, ca să sugerați recruiterului că CV-ul vostru merită selectat.


Nu uitați, localitatea este un criteriu de selecție.


Sunt Dora Brăhaița, trainerul tău de la Restart Camp și sper că te-a ajutat invitația mea la analiză. Iar dacă ai nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le poți pune în practică chiar de a doua zi, dă Like & Follow paginilor noastre #RestartCamp.

Comentários


bottom of page