Aș vrea să vă povestesc o experiență absolut personală și să vă aduc o provocare de gândire. La un moment dat mi-am dorit să îmi cumpăr un laptop. Asta se întâmpla acum foarte mulți ani. Aveam desktop și îmi doream un laptop. Și primul meu laptop a fost foarte bine analizat înainte să îl cumpăr.
Am făcut cercetare de piață vreo săptămână, dacă nu chiar două, în care am comparat foarte multe branduri. Am comparat partea aceea tehnică, toate competențele unui laptop, toate caracteristicile lui tehnice, să se poată încadra în bugetul pe care îl aveam atunci, dar să fie și cel mai bun la tot ce se putea în banii aceia. Și atunci am început o călătorie în calitate de client în care m-am uitat pe foarte multe site-uri, am întrebat în stânga și dreapta care ar fi câteva branduri în care aș putea să am, ATENȚIE, încredere. Și, de asemenea, m-am gândit că ar fi bine să mă educ legat de partea aceea tehnică și m-am gândit pe vremea aceea să fac comparație între aceste website-uri legat de toate detaliile despre produs. Ce a ieșit au fost niște Excel-uri destul de mari – cum vedeți pe site-uri unde puteți cumpăra laptop-uri, eu făceam excel-urile manual pe vremea aceea, comparativ între toate site-urile.
La un moment dat m-am hotărât, după ceva research riguros, la un singur model de laptop – era cel mai cel din momentul respectiv – și rămăsesem la 5 site-uri care îl aveau. Dintre aceste 5 site-uri am rămas cu cele care aveau un preț ok și totuși arătau ok, care creau încredere – atenție din nou! După ce am mai rărit din ele, au rămas la 2 la final. M-am uitat atent pe cele 2 iar, pentru că una dintre caracteristicile care contează pentru mine era greutatea și pentru că pe unul dintre site-uri nu scria acest detaliu, m-am gândit eu atunci ca un client semi-educat ce eram, că s-ar putea să fie același model, dar are alte piese sau un alt încărcător, deci poate avea altă greutate. Așa că era un site unde scria greutatea și unul unde nu scria – și ghiciți de pe care website am cumpărat eu? De pe acela unde era informația care mă interesa. Asta nu însemnă că laptopul nu era la fel de bun și nu era chiar același laptop pe site-ul celălalt. Atenție din nou cum am ales! Ceea ce a urmat este că am fost fericită mai mulți ani cu acest laptop. De ce v-am spus povestea aceasta? Pentru că sunt detalii la care e posibil să nu te gândești în călătoria asta a clientului tău. Te poți gândi la client service, să arate frumos site-ul ș.a.m.d. și să ratezi unele dintre aceste detalii.
Deci pâlnia aceasta avea mai multe găuri pentru celelalte website-uri. O dată ce m-am hotărât, 4 din 5 au pierdut bătălia!
Sunt Alina Anghel, trainerul vostru de la @Restart Camp și sper că v-a ajutat invitația mea la analiză.
Iar dacă aveți nevoie de astfel de idei și de strategii pe care să le puteți pune în practică chiar de a doua zi, vă aștept online la cursul gratuit din seria #RestartCamp ”Bazele Marketing și Vânzări”.
Vedeți în descriere când are loc următoarea sesiune și înscrieți-vă de acum.
Avem locuri limitate!
________________________
Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la sectiunea Cursuri.
コメント