Dependența de calculator și navigatul în mediul online sunt riscuri identificate în rândul copiilor. Statisticile arată că, în prezent, un copil petrece în fața calculatorului aproximativ 7,5 - 8 ore zilnic, ceea ce este foarte mult.
Acest lucru duce la oboseală, detașare față de alte activități și poate duce chiar și la apariția de probleme la școală.
Pentru acest lucru există, însă, soluții. Pentru controlul și limitarea timpului petrecut de către copii în online există aplicații software de control parental (#ParentingControl), pe care părinții le pot utiliza.
Un copil lăsat singur la calculator și fără îndrumare poate accesa, din curiozitate, anumite site-uri și poate descărca fișiere ce conțin muzică sau filme, care sunt supuse dreptului de autor. Fără să vrea, copilul poate să comită acțiuni ilegale.
La fel, există aplicații ce permit părinților să blocheze software-ul utilizat pentru descărcarea unor astfel de fișiere.
În online, copilul poate fi supus hărțuirii – #cyberbullying. Escrocii de pe Internet folosesc e-mailul, site-urile web, SMS-urile pentru a-i ataca pe copii. Aceștia pot fi victimele unor astfel de atacuri sau pot deveni chiar atacatori, fiind influențați de ceea ce întâlnesc în online.
Părinții, tot prin intermediul instrumentelor de parenting control, au posibilitatea de a monitoriza activitatea copiilor în online, când aceștia vizitează anumite site-uri web, când utilizează e-mail-ul sau telefonul mobil.
Sunt Oana Stancu, trainer și consultant la Restart-Camp și dacă mai ai nevoie de astfel de informații pentru tine si compania ta, nu pierde cursul gratuit pe care ți l-am pregătit - Bazele GDPR și Securitatea informației .
Profită de faptul că în acestă perioadă Modulul 1 este gratuit.
Vezi în descriere când are loc următoarea sesiune și înscrie-te! Avem locuri limitate!
_______________________
Înscrie-te acum pe site-ul nostru, la secțiunea Cursuri
Comments